Käytä ääntäsi – R-kioskin vaalikahvit juhlistavat äänioikeutta

R-kioskeilla tiedetään, että kupillisella kahvia voi juhlistaa kaikki elämän tärkeät tapahtumat. Esimerkiksi vaalikahvi on kiinteä osa äänestyskulttuuriamme. R-kioskin vaalikahvikupeilla halutaankin innostaa äänestämään eduskuntavaaleissa.

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on juhlistamisen arvoinen asia. Tätä oikeutta toteutetaan nyt huhtikuussa eduskuntavaaleissa 38:nnen kerran. Meillä on hörpätty vaalikahvit perinteisesti äänestämisen jälkeen. Vaalikahvissa on samaa juhlallisuutta ja turvallisuutta kuin kirkkokahveissa.

– Haluamme pitää yllä perinteitä. Meillä on Suomessa todella hieno tapa juhlistaa tärkeitä tapahtumia kupillisella kahvia ja miksei kahdellakin. Ennakkoon äänestäminen on pidentänyt vaalikahvittelun aikaa, joten R-kioskeillakin kahvia on tarjottu vaalikupeista jo maanantaista alkaen, kertoo markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin R-kioskilta.

Nykyään vaalikahvit juodaan monta kertaa ja jo ennen äänestystä. R-kioskilla on mahdollisuus kahvia nauttiessa vielä miettiä, mitkä ovat omasta mielestä tärkeimmät vaalien teemat. Vaalikupin teksti ehdottaa esimerkiksi terveydenhuoltoa, ilmastoa tai työllisyyttä. Ja tietysti se oman ehdokkaan numerokin on hyvä muistaa.

Vaalikahvit R-kioskilla 25.3.–21.4.2019. Kampanjahinta on tarjolla opiskelijoille, varusmiehille ja eläkeläisille. Vaali-iltanakin voi tulosta jännittää kahvin voimalla, koska osa R-kioskeista on auki vielä äänestyspaikkojen sulkeuduttua.

Post Author: lohjantahti